Corona

Laatste stand van zaken.
Veel besmettingen vinden momenteel plaats in de kring van familie, vrienden en bekenden omdat binnen deze groepen het houden van afstand niet altijd even makkelijk is vol te houden. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan is daarom in artikel 2.1b van de Noodverordening opgenomen dat een gezelschap (buiten het eigen huishouden) niet groter mag zijn dan vier personen. Dit verbod geldt voor alle gebouwen (privé woningen uitgezonderd) dus ook voor vakantiehuizen en groepsaccommodaties. Op basis van de huidige Noodverordening is het daarom niet mogelijk om met meerdere gezinnen/families een vakantiehuis of groepsaccommodatie te gebruiken.

Het is wel toegestaan om meerdere gezelschappen te ontvangen als deze uit niet meer dan 4 personen bestaan. De Koekoeksklok is hierop ingericht. Tweepersoonsslaapkamers, eigen sanitair, 4 persoonstafels die ruim uit elkaar staan. Opstelling in de gezamenlijke ruimte, klik hier

Het is wel van belang dat de verschillende gezelschappen van 4 personen geen enkele relatie (familie, vrienden, kennissen) met elkaar hebben. Anders is er uiteraard weer sprake van een te groot gezelschap, wat niet is toegestaan. Gezelschappen mogen vanaf 22:00 uur niet meer in de gezamenlijke ruimtes verblijven.

Wat is er nu nog mogelijk?
In de maand december mag u dus komen, mits uw gezelschap bestaat uit 1 huishouden + 2 (3 met Kerst) volwassenen. (Kinderen onder de 12 jaar worden niet meegerekend). De groepen die de afgelopen tijd bij ons geboekt hadden hebben allemaal een voorstel gekregen om naar een andere datum te verhuizen en gaan op een ander moment hun vakantie bij ons vieren. We moeten even afwachten wat de situatie begin 2021 zal zijn.

Wat zegt de overheid hierover: Op vakantie in Nederland

Nederland, en dus ook de Koekoeksklok en zijn omgeving, is niet  ‘op slot gezet’ door de rijksoverheid. Dat zou betekenen dat uw vakantie door kan gaan, maar gezien de maatregelen van de regering zal dit voor sommige groepen niet uitvoerbaar en ook niet wenselijk zijn. Gezien de uitzonderlijke situatie is het nu niet mogelijk om het aanbetaalde geld terug te storten.

In deze bijzondere tijd van een uitzonderlijke overmacht geldt de oude annuleringsregeling. U bent gehouden het bedrag te betalen dat volgens de oorspronkelijk overeenkomst, dus gerelateerd aan de oorspronkelijke datum van aankomst of datum van uitvoering van de overeenkomst, verschuldigd is. Er is geen herroepingsrecht bij het wijzigen van de boeking.

Hoe staan we ervoor: klik hier voor de Routekaart
Momenteel is de situatie in Drenthe ernstig (niveau 3).

Pin It on Pinterest