Corona

Laatste stand van zaken.
Veel besmettingen vinden momenteel plaats in de kring van familie, vrienden en bekenden omdat binnen deze groepen het houden van afstand niet altijd even makkelijk is vol te houden. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan is daarom in artikel 2.1b van de Noodverordening opgenomen dat een gezelschap alleen kan bestaan uit 1 huishouden + 1 extra persoon. Deze veroordening geldt voor alle gebouwen dus ook voor vakantiehuizen en groepsaccommodaties. Op basis van de huidige Noodverordening is het daarom niet mogelijk om met meerdere gezinnen/families een vakantiehuis of groepsaccommodatie te gebruiken.

Wat is er nu nog mogelijk?
Tot 28 april mag u komen, mits uw gezelschap bestaat uit 1 huishouden + 1 volwassenen buiten dat huishouden. (Kinderen onder de 12 jaar worden niet meegerekend). De groepen die de afgelopen tijd bij ons geboekt hadden hebben allemaal een voorstel gekregen om naar een andere datum te verhuizen en gaan op een ander moment hun vakantie bij ons vieren. We moeten even afwachten wat de situatie na 28 april zal zijn.

Wat zegt de overheid hierover: Op vakantie in Nederland

Nederland, en dus ook de Koekoeksklok en zijn omgeving, is niet  ‘op slot gezet’ door de rijksoverheid. Dat zou betekenen dat uw vakantie door kan gaan, maar gezien de maatregelen van de regering zal dit voor de meeste groepen niet uitvoerbaar en ook niet wenselijk zijn. Gezien de uitzonderlijke situatie is het nu niet mogelijk om het aanbetaalde geld terug te storten.

In deze bijzondere tijd van een uitzonderlijke overmacht geldt de oude annuleringsregeling. U bent gehouden het bedrag te betalen dat volgens de oorspronkelijk overeenkomst, dus gerelateerd aan de oorspronkelijke datum van aankomst of datum van uitvoering van de overeenkomst, verschuldigd is. Er is geen herroepingsrecht bij het wijzigen van de boeking.

Pin It on Pinterest