Corona

Annuleren vanwege Corona?
Vanaf 1 juni is het weer mogelijk om met meerdere gezinnen gebruik te maken van een vakantiehuis (bron: Rijksoverheid). In overdekte locaties en in gebouwen die toegankelijk zijn voor publiek, mogen maximaal 30 mensen bij elkaar komen, met 1,5 meter afstand tot elkaar. Vanaf dat moment geldt dat mensen die niet tot een huishouden behoren, altijd (dus ook binnen) 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Ook moet men toegang tot eigen sanitair hebben. De Koekoeksklok kan op dit moment 5 huishoudens tegelijk ontvangen. De gezamenlijke badkamer beneden zal dicht blijven, maar 6 kamers hebben een eigen badkamer en 2 delen een badkamer (deze is alleen geschikt van 1 huishouden). Lees hierover in onze Corona-Protocol recreëren op 1,5 meter in de Koekoeksklok.
Nederland, en dus ook de Koekoeksklok en zijn omgeving, is niet  ‘op slot gezet’ door de rijksoverheid. Dat zou betekenen dat uw vakantie door kan gaan, maar gezien de maatregelen van de regering zal dit voor sommige groepen niet uitvoerbaar en ook niet wenselijk zijn. Gezien de uitzonderlijke situatie is het nu niet mogelijk om het aanbetaalde geld terug te storten.

In deze bijzondere tijd van een uitzonderlijke overmacht geldt de oude annuleringsregeling. U bent gehouden het bedrag te betalen dat volgens de oorspronkelijk overeenkomst, dus gerelateerd aan de oorspronkelijke datum van aankomst of datum van uitvoering van de overeenkomst, verschuldigd is. Er is geen herroepingsrecht bij het wijzigen van de boeking.